آشنایی با تاریخی ترین خانه های مشهد
نوشته شده توسط : آس چارتر

خانه کوزه کنانی

خانه کوزه کنانی ورودی ان هشتی بوده است و بدنه ی اجری و تزئین کاری شده دارد این خانه از بناهای ارزشمند و مهم مشهد است که در فهرست اثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

فرهنگسرای بهشت

این فرهنگسرا یکی از  100 بنای قدیمی در محله سراب مشهد بوده که اسم آن از سرآب قنات قریه سناباد برگرفته و بعدش نوغان تاریخی ترین محله شهر بوده است قدمت این بنا به 80 سال قبل باز می گردد که دبیرستان مستوفی اولین ساختمان این بنا بوده است و بعد ها یعنی در سال 1383 به فرهنگسرا تبدیل شده است و همچنین جالب است بدانید این بنا متعلق به دوران پهلوی است و در خیابان امام خمینی، خیابان جنت بهشت واقع شده و در فهرست اثار ملی ایران قرار دارد.

خانه مسکونی بلخاست

این خانه که یک اثر قاجاری می باشد صاحب ان شخصی به نام غلامرضا بلخاست ادعا دارد که قسمتی از بنای صفوی بوده است و البته بخش قاجاری بازسازی شده است این ادعا با توجه به برخی از قراین  از جمله نوع گچ کاری باقی مانده در بخشی از بنا تا اندازه ای قابل درک می باشد همچنین این خانه در فهرست اثار ملی ایران به ثبت رسیده است.شما می توانید بلیط چارتر خود را از سایت اس چارتر رزرو نمایید.

خانه وطن چی

خانه وطن چی مربوط به دوران قاجار است که در خیابان خسروی، جنب سرای عروس، طبقه دوم واقع شده است و همچنین این خانه هم در فهرست اثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

خانه اردکانی

از خانه های معروف که در مشهد قرار دارد می توان به خانه اردکانی اشاره نمود که در اواخر دوره قاجار ساخته شده است و در منطقه مرکزی مشهد یعنی نزدیکی حرم قرار دارد این خانه هم مانند سایر خانه ها در تاریخ 11 مرداد 1384 با شماره ثبت 12391 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید؛ اما در سال 1391 از فهرست آثار ملی خارج شد.

سرای ترکمن ها

این سرا متعلق به دوران پهلوی بوده است که در ساخت معماری ان از اجرهای دندان موشی و تزئینات مربوط به ان زمان استفاده می شده است قدمت این بنا به 120 سال می رسید که متاسفانه تخریب شد.

خانه حناساب

این ساختمان در اواخر حکومت قاجاریه بنا شد که مانند دیگر خانه های تاریخی مشهد به ثبت میراث فرهنگی رسید اما تخریب شد. شما می توانید بلیط هواپیما چارتر تهران مشهد خود را از سایت اس چارتر دریافت نمایید.

خانه امیری

از جمله ویژگی های این خانه که ان را متمایز کرده است می توان به  توده های دو طرف حیاط در ضلع شرقی و غربی از لحاظ ساختار فیزیکی، نوع و میزان تزئینات، نورگیری و ابعاد فضایی اشاره نمود هنگامی که به این خانه ورود می کنید می توانید اختلاف زیاد داخل و خارج این ساختمان را مشاهده نمایید فشار بیش از حد وارده به دیوارهای بنا قوس ناهمگونی در ساختار دیوارها ایجاد نموده که باعث می شود دیوارها خراب بشود خانه امیری در اواخر دوره قاجار ساخته شده و در سال 1384 در فهرست اثار ملی ایران قرار گرفته است برای مشاهده این خانه می توانید به  خیابان نواب صفوی، نواب صفوی 9، پلاک 351 بروید





:: بازدید از این مطلب : 17
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 ارديبهشت 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: